Események

22
2021. március 22., hétfő

Víz Világnapi plakátkiállítás nyílt a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhelyen, Barcson – 2021. március 22.

IMG_5510_sm

Víz Világnapi plakátkiállítás nyílt a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és az esztergomi Duna Múzeum közös plakátgyűjteményéből a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhelyen, a Víz Világnapja – március 22. – alkalmából Barcson.

16
2021. március 16., kedd

QUADOKKAL A GÁTAKON, avagy HARC A SZEMÉT ELLEN

Quad_1_sm

A sokak számára sporteszközként ismert járművek ma már professzionális, vállalati, hatósági célok elvégzésére is alkalmasak. Mostantól a vízügyesek munkáját is nagyban megkönnyítik.

25
2021. február 25., csütörtök

Víz Világnapi alkotópályázati felhívásaink

WWD-GENERIQ-CMJN_Hu

A Víz Világnapja alkalmából a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Megyei Területi Szervezetei közösen alkotópályázatokat hirdetnek ...

1
2021. szeptember 1., szerda

A Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság támogatásával vízügyi technikus képzést indít 2021 szeptemberétől

kszc_sm

A klímaváltozás miatt egyre nagyobb szükség lesz vízügyi szakemberekre.
A klímaváltozás és a víz kapcsolata: „Ha a klímaváltozás a cápa, akkor a víz a cápa foga.” (James P. Bruce – WWF)

21
2020. november 21., szombat

Európai hulladékcsökkentési hét – 2020. november 21-29. Kupakgyűjtési akció a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon – 2020. 12. 03.

EU_hulladekcsok_sm

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében megvalósuló – Európai Hulladékcsökkentési Hét Magyarországi Programsorozatához.

2
2020. december 2., szerda

Véradás a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon – 2020. december 2.

veeer__sm

Folytatódott a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által már hagyományosnak mondható véradó kampány, melynek alkalmával december 2-án (szerdán) az Országos Vérellátó Szolgálat Pécsi Regionális Vérellátó Központja ...

19
2020. november 19., csütörtök

Legyél te is vízügyes! Rendhagyó vízügyes nyílt óra - pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak

vizugyes_sm

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság által készített kisfilmből kiderül, hogy miért is jó vízügyesnek lenni ...

14
2020. július 14., kedd

Filmes összefoglaló: Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon – 2020. július 14.

DJI_0736_sm

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közös árvízvédelmi gyakorlatot tartott az igazgatóság működési területének több helyszínén, 2020. július 14-én ...
 

Korábbi események
Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, PR munkatárs

QUADOKKAL A GÁTAKON, avagy HARC A SZEMÉT ELLEN

2021. március 17., szerda 09:54
16
Esemény kezdete: 2021. március 16. 00:00, kedd
16
Esemény vége: 2021. március 16. 00:00, kedd
Helyszín: Pécs

A sokak számára sporteszközként ismert járművek ma már professzionális, vállalati, hatósági célok elvégzésére is alkalmasak. Mostantól a vízügyesek munkáját is nagyban megkönnyítik.

A QUADOK számos területen látnak már el hasznos munkát, használatuk gyors ütemben terjed pl. a mezőgazdaságban, szőlőtermesztésben, erdőgazdálkodásban, illetve a katasztrófavédelem szakemberei is jó ideje dolgoznak a négykerekű járművek segítségével.

A hatósági szerveknél pénztárcakímélő megoldásokat is jelentenek a nehéz terepen történő munkavégzés során.

A vízfolyások nagyon sok helyszínen nem megközelíthetőek gépjárművel, főleg egy-egy kiadós esőzést követően, vagy épp a talaj rossz adottságai miatt.

Ezért mostantól a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szolgálatába is „beáll” 10 db jármű, melyek négykerék-meghajtásuknak köszönhetően a sáros, laza talajon is akadálymentesen tudnak közlekedni a napi munkavégzés során, s árvízi védekezés esetén a sok-sok homokzsák mozgatásában is különösen nagy segítséget jelentenek.

Ilyen professzionális használati célokra bérel quadokat a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is. A quadokat csatornaőreink fogják használni, az őrjárásukban lévő vízfolyás-szakaszok bejárására. A quadokkal könnyen megközelíthetően, bejárhatóak lesznek a saját szakaszaik.

A 10 db járművet – hivatalos körülmények között – 2021. március 11-én adta át az Igazgatóság vezetősége a Pécsi-, a Kaposvári-, illetve a Sellyei Szakaszmérnökségei számára, a DDVIZIG Műszaki Biztonsági Szolgálat cserkúti telephelyén.

A számos terep- és időjárási viszonyok között univerzálisan felhasználható járművek elsősorban csatornaőreink munkáját fogják megkönnyíteni.

A közmunkaprogramban is jól használhatóak lesznek a quadok védőeszközök, szerszámok kiosztásához, illetve a munkavégzés ellenőrzéséhez is.

A professzionális járművekkel környezetvédelmi-, vízminőségvédelmi munkákat is el tudunk végezni a nehezen megközelíthető helyeken is, továbbá bevethetőek rendkívüli-, ún. havaria-szennyezések esetén is.

Végül, de nem utolsó sorban a DDVIZIG folytatja a töltéseken felhalmozódott illegális szemét felszámolását – továbbra is harcban a szemét ellen, mostantól már QUADOK segítségével.

Jusztinger Brigitta
PR munkatárs

https://www.facebook.com/ddvizig/videos/110346704359191

Quad_1

Quad_2

Quad_3

Quad_4

Quad_5

 

Utolsó módosítás: 2021. március 17., szerda 10:52