Események

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pászthory Róbert, informatikus

Fejlesztések

2013. november 20., szerda 16:20

Az igazgatóság vízrajzi fejlesztései főleg két forrásból valósultak meg. Az EU által támogatott IPA pályázat keretében a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) és a Hrvatske Vode - horvát vízügyi szervezet - a Dráva árvízi előrejelző rendszert fejlesztette közös beruházás keretében. A másik - szintén ebből a forrásból támogatott - projekt a Dráva morfológiai állapotának vizsgálata, melynek keretében jelentős műszerbeszerzés is történt.

KEOP pályázati forrásból épült ki az igazgatóságon az OMSZ-el közösen üzemeltetett automata meteorológiai hálózat, illetve a felszíni állomások távmérőrendszerbe kapcsolása.

Új vízrajzi állomások épültek 2016-ban és 2017-ben - szintén KEOP forrásokból - a Fekete-vízen Vajszlón és a Baranya-csatornán Magyarhertelenden.

A 2018. évi fejlesztés keretében két aszálymonitoring állomást létesített a DDVIZIG Szederkénynél és Kálmáncsán. Az állomásokon a meteorológiai adatokon kívül a talaj nedvességtartalmát és hőmérsékletét is folyamatosan mérik szakembereink.
 

Utolsó módosítás: 2019. június 05., szerda 15:59