Események

24
2017. június 24., szombat

Múzeumok éjszakája - Duna Múzeum

plakat_sm

Az idei esztendőben 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. A programhoz a Duna Múzeum is csatlakozik.

20
2017. május 20., szombat

Múzeumok Majálisa a hétvégén

1_sm

MÚZEUMOK A KERTBEN - kertek és múzeumok

 

Ezen a hétvégén, azaz május 20–21-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. A minden évben közel 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatkozik be, és természetesen a Duna Múzeum csapata sem hagyná ki az eseményt.

3
2017. január 3., kedd

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2017. évi programjai

dunadrava2

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2017-ben is szakvezetéses túrákkal, gyerekprogramokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.
 

15
2016. november 15., kedd

Nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat

nb_elharitas_sm

Az idei évben 2016. november 15-16. között kerül sor a nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatra, melyen a forgatókönyv szerinti események alapján az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) mellett az érintett 5 vízügyi igazgatóság is részt vesz.

5
2016. október 5., szerda

Gördülő Fejlesztési terv a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-nél

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. közösen Szakmai Napot tart „Gördülő Fejlesztési terv a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-nél” címmel 2016. október 5. szerda 10 00 órai kezdettel a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. telephelyén (7634 Pécs, Nyugati Ipari u.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Vízrajzi mérőgyakorlat 2017. 07. 12.

2017. július 12., szerda 15:29

2017. május 23-25. Hajdúszoboszló-Balmazújváros

2017. május végén újra megrendezésre került a már hagyományosnak mondható, évenként megtartott vízrajzi mérőgyakorlat. A gyakorlatnak ezúttal a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság adott otthont házigazdaként. A rendezvény az alábbi három cél figyelembevételével zajlott: Elsődleges célja a más módon nem kalibrálható ADCP műszerek azonos mérési körülmények között történő összemérése, az ADCP-vel történő mérésekkel kapcsolatos esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolása. A másodlagos elvárás mindig valamilyen vízgazdálkodásban fontos, de az adott vízügyi igazgatóság által egyedül nem teljesíthető méréssorozat végrehajtása. A harmadik – nem kevésbé fontos cél – az ország vízrajzzal foglalkozó kollégáinak baráti találkozója, ahol kötetlenül tudnak tapasztalatokat cserélni, a felmerülő problémákat megbeszélni, ahol új barátságok köttetnek, a régiek pedig megerősödnek. A mérőgyakorlaton az ország tizenkét vízügyi igazgatóságáról, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Víztudományi Karáról érkeztek a mérőcsapatok.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csoportjának a Kösely-csatorna Nádudvari hídjánál lévő mérőhelye jutott feladatul. A munka befejeztével a balmazújvárosi Keleti-főcsatorna nyugodt vizén történt meg a műszerek egyidejű összemérése. A csaknem ötven műszerrel történő összemérés sikerrel zárult.  A mérőcsapatok által elvégzett közel 200 átkelés közül körülbelül mindössze 15-20 esetben tért el 5 százaléknál nagyobb mértékben az eredmény az átlagtól. Ráadásul a kontrollmérésként végrehajtott hagyományos forgószárnyas vízhozam mérés is megegyezett az ADCP-vel történt mérések eredményeivel. Igazgatóságunk csapata is sikerrel végezte el a feladatokat, a gyakorlaton használt négy ADCP műszerünk minden mérése a hibahatáron belül volt. Másnap délelőtt az adatok előzetes kiértékelése történt meg.

Ezúton is köszönjük a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársainak a szíves vendéglátását!

Mer_001

Mer_002

 

Utolsó módosítás: 2017. július 12., szerda 15:32