Események

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Magyar Hidrológiai Társaság Baranya Megyei Területi Szervezetének ülése 2018. 03. 06.

2018. március 07., szerda 07:41

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete 2018. február 27-én jelölőbizottság választással egybekötött előadóülést hívott össze. A bevezető élőadást a Pécsi Tudomány Egyetemről dr. Lóczy Dénes a „Dráva ártér rehabilitáció az Ős-Dráva program keretében” címmel tartotta. A DDVIZIG részéről Kulcsár László a Cún-Szaporcai vízpótlás egy éves üzemi tapasztalatairól beszélt. Az előadás keretében szó volt azokról az előzményekről, melyek indokolttá tették a vízpótló rendszer kiépítését, bemutatásra kerültek a beruházás során megvalósult műtárgyak, illetve a kiépített monitoring rendszer elemei. Grafikonok és táblázatba foglalt mérési eredmények segítségével kaphattak képet a szép számmal részt vevő kollégák az eddig megtörtént négy vízpótlás eredményeiről és hatékonyságáról. Végül a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai Parrag Tibor és Wágner László előadásában a Dráva-menti holtágak vízpótlásának természetvédelmi vonatozásai kerültek ismertetésre. Szó került az Adhini-mellékág revitalizációjáról, az Ó-Dráván és a Fekete-árkon a Nemzeti Park által tervezett beavatkozásról (vízszintemelés betonküszöb segítségével), a holtágak, mellékágak esetén a természetvédelmi szempontból szükséges és elégséges beavatkozások mértékéről.

A jelölőbizottsági választás során megválasztott tagok:
Horváth Gábor  (DDVIZIG)
Polgár Károly  (DDVIZIG)
Horváth Szabolcs  (AQUAPROFIT Zrt.)

IMG_3227

IMG_3233

IMG_3234

IMG_3241

 

Utolsó módosítás: 2018. március 07., szerda 07:47