Események

4
2019. december 4., szerda

Nyílt Nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán

NKEfel_sm

Kari Nyílt Napot tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán, ahol a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is képviselteti magát.

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

2019 május havi hidrometeorológiai tájékoztató 2019. 06. 21.

2019. június 21., péntek 11:25

Az idei májusunk hűvös és csapadékban gazdag volt. A DDVIZIG területén a havi átlaghőmérséklet 11-12 °C körül alakul, amely jelentősen-, mintegy 3 °C-al volt alacsonyabb a szokásosnál. Az elmúlt hónapok csapadéktrendje erősen megváltozott-, jelentősen meghaladva a havi átlagokat. Területünkön körülbelül kétszer több csapadék hullott le, mint amennyi általában ilyenkor szokott. 

Május végén a Duna felső-német és osztrák vízgyűjtőin – a két hullámban leesett csapadék hatására – két árhullám vonult le a folyón. Egyes vízgyűjtőkön a 100 mm-t is meghaladó csapadék hullott. A magyarországi szakaszon, több helyen is árvízi fokozatot kellett elrendelni. A két árhullám a Duna déli alsó szakaszán már egy nagyobb időtartamú árhullámot képezett. Május végén az árhullám még nem érte el Mohácson az I. fokozat szintjét, 689 cm-el tetőzött, de június elején a Duna már 25 cm-el haladta meg az I. fokozat szintjét, az akkor mért 725 cm-el.


2019. május havi hidrometeorológiai jelentés letölthető PDF formátumban:

Utolsó módosítás: 2019. június 21., péntek 11:50