Események

24
2017. június 24., szombat

Múzeumok éjszakája - Duna Múzeum

plakat_sm

Az idei esztendőben 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. A programhoz a Duna Múzeum is csatlakozik.

20
2017. május 20., szombat

Múzeumok Majálisa a hétvégén

1_sm

MÚZEUMOK A KERTBEN - kertek és múzeumok

 

Ezen a hétvégén, azaz május 20–21-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. A minden évben közel 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatkozik be, és természetesen a Duna Múzeum csapata sem hagyná ki az eseményt.

3
2017. január 3., kedd

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2017. évi programjai

dunadrava2

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2017-ben is szakvezetéses túrákkal, gyerekprogramokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.
 

15
2016. november 15., kedd

Nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat

nb_elharitas_sm

Az idei évben 2016. november 15-16. között kerül sor a nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatra, melyen a forgatókönyv szerinti események alapján az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) mellett az érintett 5 vízügyi igazgatóság is részt vesz.

5
2016. október 5., szerda

Gördülő Fejlesztési terv a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-nél

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. közösen Szakmai Napot tart „Gördülő Fejlesztési terv a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-nél” címmel 2016. október 5. szerda 10 00 órai kezdettel a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. telephelyén (7634 Pécs, Nyugati Ipari u.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Elismerésben részesültek a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezetének tagjai 2017. 06. 07.

2017. június 07., szerda 12:23

2017. május 25-én a Magyar Hidrológiai Társaság a centenáriumi év szellemében megtartotta 2017. évi rendes Közgyűlését Budapesten, a Károli Gáspár Egyetem dísztermében. A 100 éves Magyar Hidrológiai Társaság ünnepi programjainak ismertetése után az éves beszámolók következtek, majd a kitüntetések átadására került sor. A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezetének Tagjai közül három személy kapott díjat.

Tiszteleti tag elismerésben részesült Degré András, okl. vegyészmérnök, környezetvédelmi szakmérnök és közgazdász szakmérnök, elismert vízügyi szakértő, tanácsadó. Évtizedeken keresztül szervezte a „Fiatal hidrológusok Baranyáért” pályázatot. Elnöksége idején megszervezte a megyei szervezet 50 éves ünnepi évfordulóját. Megyei társasági tevékenysége mellett aktív tagja a Vízkémiai és Víztechnológiai Szakosztálynak. Több szakmai cikke jelent meg a Hidrológiai Közlönyben és a Hidrológiai Tájékoztatóban. Szakterülete elsősorban az ivóvíztisztítás, de foglalkozott szennyvízkezelési kérdésekkel és üzemeltetési problémák megoldásával is. Részt vesz az Eötvös József Főiskolán a szakmérnök képzésben. 

Bogdánfy Ödön díjat kapott Sághiné Juhász Ildikó, okl. bányageológus mérnök, vízkészlet-gazdálkodási referens, a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezet Titkára. Addigi tevékenységéért 2004-ben Pro Aqua díjat kapott. 14 éve tölti be a Baranya megyei szervezet titkári tisztjét. Öt választási ciklus alatt, három megyei elnök mellett végezte azt a sokoldalú, áldozatos munkát, ami biztosította a zökkenőmentes működést.

Pro Aqua díjat kapott Kardosné Hódosi Andrea, okl. építőmérnök, a Tettye Forrásház Zrt.műszaki igazgatója. 1986 óta tagja a Baranya megyei szervezetnek. Szakmai tevékenysége rövid oktatói kitérővel a vízmű üzemeltetéshez kötődik. A társaság munkájában is a víziközmű szakág képviselőjeként szerzett érdemeket. Személye által állandósult a megyei szervezetben a vízellátás és csatornázás szakág színvonalas képviselete előadóülések szervezésével és a társaság támogatásával, nem utolsó sorban a vízmű jogi tagságának biztosításával.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

dijak

 

Utolsó módosítás: 2017. június 07., szerda 12:38