Események

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

24
2017. június 24., szombat

Múzeumok éjszakája - Duna Múzeum

plakat_sm

Az idei esztendőben 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. A programhoz a Duna Múzeum is csatlakozik.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Elismerésben részesültek a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezetének tagjai 2017. 06. 07.

2017. június 07., szerda 12:23

2017. május 25-én a Magyar Hidrológiai Társaság a centenáriumi év szellemében megtartotta 2017. évi rendes Közgyűlését Budapesten, a Károli Gáspár Egyetem dísztermében. A 100 éves Magyar Hidrológiai Társaság ünnepi programjainak ismertetése után az éves beszámolók következtek, majd a kitüntetések átadására került sor. A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezetének Tagjai közül három személy kapott díjat.

Tiszteleti tag elismerésben részesült Degré András, okl. vegyészmérnök, környezetvédelmi szakmérnök és közgazdász szakmérnök, elismert vízügyi szakértő, tanácsadó. Évtizedeken keresztül szervezte a „Fiatal hidrológusok Baranyáért” pályázatot. Elnöksége idején megszervezte a megyei szervezet 50 éves ünnepi évfordulóját. Megyei társasági tevékenysége mellett aktív tagja a Vízkémiai és Víztechnológiai Szakosztálynak. Több szakmai cikke jelent meg a Hidrológiai Közlönyben és a Hidrológiai Tájékoztatóban. Szakterülete elsősorban az ivóvíztisztítás, de foglalkozott szennyvízkezelési kérdésekkel és üzemeltetési problémák megoldásával is. Részt vesz az Eötvös József Főiskolán a szakmérnök képzésben. 

Bogdánfy Ödön díjat kapott Sághiné Juhász Ildikó, okl. bányageológus mérnök, vízkészlet-gazdálkodási referens, a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezet Titkára. Addigi tevékenységéért 2004-ben Pro Aqua díjat kapott. 14 éve tölti be a Baranya megyei szervezet titkári tisztjét. Öt választási ciklus alatt, három megyei elnök mellett végezte azt a sokoldalú, áldozatos munkát, ami biztosította a zökkenőmentes működést.

Pro Aqua díjat kapott Kardosné Hódosi Andrea, okl. építőmérnök, a Tettye Forrásház Zrt.műszaki igazgatója. 1986 óta tagja a Baranya megyei szervezetnek. Szakmai tevékenysége rövid oktatói kitérővel a vízmű üzemeltetéshez kötődik. A társaság munkájában is a víziközmű szakág képviselőjeként szerzett érdemeket. Személye által állandósult a megyei szervezetben a vízellátás és csatornázás szakág színvonalas képviselete előadóülések szervezésével és a társaság támogatásával, nem utolsó sorban a vízmű jogi tagságának biztosításával.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

dijak

 

Utolsó módosítás: 2017. június 07., szerda 12:38