Események

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

24
2017. június 24., szombat

Múzeumok éjszakája - Duna Múzeum

plakat_sm

Az idei esztendőben 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. A programhoz a Duna Múzeum is csatlakozik.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

A DDVIZIG is támogatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karát 2017. 12. 04.

2017. december 04., hétfő 22:03

A vízügyi ágazat - így a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is - kiemelten kezeli a NKE-VTK-ral történő együttműködést.
November végén a Víztudományi Kar utolsó éves építőmérnök szakos hallgatói tettek látogatást a DDVIZIG projektberuházása keretében épülő Magyarszéki tározó építési helyszínén, a település és régiófejlesztés tantárgy  keretein belül. A dr. Balatonyi László adjunktus oktató vezette csapatnak a vízügyi igazgatóság részéről Polgár Károly osztályvezető tartott ismertetőt, bemutatta a beruházásban létesülő vízügyi műtárgyakat, a tározó és a kapcsolódó műszaki részek indokoltságát.
A beruházás példája kapcsán a hallgatókhoz eljuttatott üzenet célja a vízügyi ágazat részéről, hogy a vízügy a társadalmi igényeket felmérve, azokat értékelve határozza meg a jövőbeli fejlesztési terveket a rendelkezésre álló források mérlegelésével. Ágazati cél 2020-ra a differenciált árvízvédelmi rendszer szakmai alapjainak kidolgozása, mely objektív módon rangsorolja a fejlesztéseket a védendő vagyon, vagy kulturális és emberi értékek alapján. A tervezett fejlesztések szinte minden esetben településekhez kapcsolódnak, nem öncélúak, tehát lehetőséget biztosítanak a települések, illetve a magyar lakosság számára a további fejlesztési lehetőségek megvalósításához ( pld. árvízi kockázatok minimalizálása).

0E1A8904

0E1A8910

0E1A8917


 

Utolsó módosítás: 2017. december 04., hétfő 22:10