Események

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Árvízi tapasztalatcsere horvát delegációval 2018. 05. 23.

2018. május 23., szerda 14:40

Árvízi tapasztalatcserére 12 fős horvát szakmai küldöttséget kalauzolt a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság területén lezajlott találkozón.
Az Állandó Magyar-Horvát Vízgazdálkodási Bizottság őszi ülésének határozata értelmében a hazai szakemberek meghívták horvát kollégáikat a tiszai árapasztó tározók tanulmányozására és az azokkal kapcsolatos üzemelési tapasztalatok átadására. 
Az árvízi tapasztalatcsere első napján, május 22-én, déli szomszédaink előadásokat hallgattak meg, többek között Pecze János műszaki igazgató-helyettestől (DDVIZIG), Troszt Sándor szakaszmérnöktől (DDVIZIG) és Lovas Attila igazgatótól (KÖTIVIZIG), másnap pedig a tározókat keresték fel vendéglátóikkal. A programon magyar részről részt vett Kovács Péter, az Állandó Magyar-Horvát Vízgazdálkodási Bizottság kormánymeghatalmazottja és Nagyné Sós Ida, a bizottság magyar műszaki titkára, továbbá Lovas Attila igazgató (KÖTIVIZIG), Horváth Lajos műszaki igazgató-helyettes (KÖTIVIZIG), valamint Fejes Lőrinc kiskörei szakaszmérnök (KÖTIVIZIG). A horvát szakembereket a Horvát Vizek Vízgazdálkodási Munkaszervezete zágrábi, eszéki és varasdi intézményeinek vezetői, illetve munkatársai képviselték.

P1160530
 

Utolsó módosítás: 2018. május 29., kedd 09:20