Események

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Építőmérnökök az épülő tározónál 2018. 11. 21.

2018. november 21., szerda 08:13

A  vízügyi  ágazat - így a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is – kiemelten kezeli   a  Nemzeti  Közszolgálati  Egyetem  Víztudományi  Karával  történő együttműködést.   A   tavalyi  évhez  hasonlóan  idén  is  megtekintésre  került a folyamatban   lévő  tározó  kivitelezése  a  település  és  régiófejlesztés tantárgy  keretein  belül.  Víztudományi Kar utolsó éves építőmérnök szakos hallgatói   tettek   látogatást   a   Dél-dunántúli   Vízügyi   Igazgatóság projektberuházása  keretében  épülő  Magyarszéki tározó építési helyszínén. Dr.   Balatonyi   László  adjunktus  oktató  vezette  csapatnak  a  vízügyi igazgatóság   részéről  Polgár  Károly  osztályvezető  tartott  ismertetőt, bemutatta  a  beruházásban  létesülő  vízügyi  műtárgyakat,  a  tározó és a kapcsolódó műszaki részek indokoltságát.

A  beruházás  példája  kapcsán  a  hallgatókhoz  eljuttatott üzenet célja a vízügyi  ágazat  részéről,  hogy  a vízügy a társadalmi igényeket felmérve, azokat   értékelve   határozza   meg  a  jövőbeli  fejlesztési  terveket  a rendelkezésre  álló  források  mérlegelésével.  Vízügyi  ágazati  cél, hogy 2020-ra   a differenciált   árvízvédelmi   rendszer   szakmai  alapjainak kidolgozása,  mely  objektív  módon  rangsorolja  a fejlesztéseket (védendő vagyon,   kulturális  és  emberi  értékek  alapján).  A  tervezett  vízügyi fejlesztések   szinte   minden  esetben  településekhez  kapcsolódnak,  nem öncélúak,  tehát  lehetőséget  biztosítanak a települések, illetve a magyar lakosság  számára  a további fejlesztési lehetőségek megvalósításához (pld. árvízi kockázatok minimalizálása).

0E1A9651

0E1A9657

0E1A9660

0E1A9654 

Utolsó módosítás: 2018. november 21., szerda 08:18