Események

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Hidrológiai tájékoztató 2018. 10. 26

2018. október 26., péntek 12:03

Meteorológiai - hidrológiai helyzet:

A nyár végétől tartó száraz meleg periódus következtében sorra dőltek meg a folyóink, vízfolyásaink legkisebb vízállásai. A nagy folyóink (Duna, Dráva) alpi vízgyűjtőin szintén nagyon kevés csapadék hullott. Ez a folyamat már augusztus óta tart. A Duna jelenleg is folyamatosan apad a Dunaszekcső-Mohács szakaszon. Az október 18-i LKV (legkisebb vízállás) rekordot ma tovább dönti a folyó a két vízmércén. A 10 órai vízállások Dunaszekcsőn 51 cm, Mohácson 54 cm voltak.

Az időjárásunkat egyre inkább a szélsőségek jellemzik, míg az alsó szakaszon további kisvízszínt rekordok várhatók, addig a felső vízgyűjtőn már több méteres vízszintemelkedés tapasztalható.

A várható meteorológiai helyzet:

A következő hat napban az alpi vízgyűjtőre jelentős csapadék várható. Különösen a Dráva Felső vízgyűjtőre prognosztizálnak sok, 125 mm körüli csapadékot. A csapadék nagy része 2-3 nap alatt hullik le.

2018. októberi rendkívüli hidrometeorológiai tájékoztató letölthető PDF formátumban:

Utolsó módosítás: 2018. október 26., péntek 12:09