Események

4
2019. december 4., szerda

Nyílt Nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán

NKEfel_sm

Kari Nyílt Napot tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán, ahol a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is képviselteti magát.

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Hidrológiai tájékoztató 2019. 06. 24.

2019. június 24., hétfő 08:39

Az elmúlt hét csapadékos időjárását a hétvégén újabb heves zivatarokkal kísért frontok jellemezték. Az első felhőszakadással átvonuló front már pénteken délután megjelent több helyen az igazgatóság területén, majd szombat és vasárnap is jelentős-, helyenként rövid idő (3-4 óra) alatt 30-40 mm eső esett. Ezt a mennyiséget is jelentősen meghaladta a Kátoly térségében lévő csapadékcella, amiből péntek délután 62 mm, szombaton éjjel 68 mm esett. A Karasica vízgyűjtőjére lehullott két nap alatti óriási mennyiség hatására a mellékvízfolyások, árkok megteltek vízzel, kiöntve mindent, s elárasztva próbáltak a Karasicába lefolyni.

A hétvégi jelentős csapadék után hétfőtől egyre szárazabb és melegebb időjárásra kell számítani. Hétfőn még előfordulhat kisebb csapadék az igazgatóság területén, aztán a hét közepétől már nem kell számítani esőre. A nappali hőmérséklet a 30 C fokot is elérheti.

A teljes hidrológiai tájékoztató letölthető PDF formátumban:

Utolsó módosítás: 2019. június 24., hétfő 08:42