Események

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

24
2017. június 24., szombat

Múzeumok éjszakája - Duna Múzeum

plakat_sm

Az idei esztendőben 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. A programhoz a Duna Múzeum is csatlakozik.

20
2017. május 20., szombat

Múzeumok Majálisa a hétvégén

1_sm

MÚZEUMOK A KERTBEN - kertek és múzeumok

 

Ezen a hétvégén, azaz május 20–21-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. A minden évben közel 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatkozik be, és természetesen a Duna Múzeum csapata sem hagyná ki az eseményt.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Gyulai összekötői találkozó 2017. 10. 04

2017. október 04., szerda 22:02

A vízügyi múzeumok és kiállítóhelyek összekötőinek éves találkozójára idén Gyulán került sor. A szeptember utolsó hetében megrendezésre kerülő eseménynek ebben az évben a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság által létrehozott gyulai Tájvízház adott otthont. Az évente megrendezésre kerülő, kétnapos szakmai találkozón az ország tizenkét vízügyi igazgatóságának összekötőit Bak Sándor, a KÖVIZIG igazgatója köszöntötte, majd a szakemberek beszámoltak egymásnak az előző évben végzett munkájukról, és a hasznos tapasztalatok megosztása mellett a jövő évi, országos programok összehangolására is sor került. A résztvevők a jó hangulatú szakmai esemény keretein belül megtekintették a Tájvízház Körös–vidéki tájról, vizeiről, természeti értékeiről, valamint a gyógyfürdőzésről és a népi gyógyászatról multimédiás eszközök segítségével bemutatott kiállítás anyagát. Az összekötők a rendezvény második napján látogatást tettek a közelmúltban gyönyörűen felújított gyulai Almásy-kastély kiállítótereiben. Az esemény az Országos Vízügyi Főigazgatóság jóvoltából és az igazgatóságok támogatásával jöhetett létre.

gy1

gy2

gy3

gy4

gy5

gy6 

Utolsó módosítás: 2017. október 04., szerda 22:05