Események

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Országos Vízügyi Humánpolitikai Értekezlet Pécs, 2019. június 5-7.

2019. június 12., szerda 08:07

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság- és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezésében megvalósuló, háromnapos konferencián az ország vízügyi humánpolitikai szakemberei vettek részt.
A szakmai tanácskozás célja a vízügyi ágazatot érintő humánpolitikai kérdések megvitatása volt.
Szó esett többek között az Európai Unió adatvédelmi reformjának végrehajtása érdekében szükséges törvénymódosításokról-, így a  Munka Törvénykönyvében az adatkezelésre vonatkozó változásokról, a személyi anyagok igazgatóságonkénti gyakorlatáról és a személyi anyagok tartalmáról, a GDPR tükrében.
A Munka Törvénykönyvének 2019. január 1-vel bekövetkezett módosításairól, a munkaidőre és a munkarendre vonatkozó hatályos szabályok tekintetében, a munkaügyi iratok megőrzési kötelezettségének jogszabályi változásairól, s egyéb-, a humánpolitikát és munkaügyet érintő jogszabályváltozásokról, valamint az informatikai személyügyi program bevezetéséről is, a vízügyi ágazatban.
Tanácskoztak az életpálya-modell várható változásairól-, valamint az oktatással és  (tovább) képzéssel kapcsolatos kérdéskörről is, a TÉR rendszerrel kapcsolatos kérdések megtárgyalása mellett.

A 12 vízügyi igazgatóság szakemberi részvételével lezajló konferenciát Dr. Tóth László, az Országos Vízügyi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese és Márk László, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője nyitotta meg.
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság nevében Palánkay Patrícia humánpolitikai főosztályvezető-helyettes-, míg a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság részéről Havasi Mónika humánpolitikai osztályvezető köszöntötte a megjelenteket.
A konferencián a Belügyminisztérium képviseletében Dr. Horváth Ádám István főosztályvezető-, Kiss Bernadett főosztályvezető-helyettes és Csehné Beszterczán Judit főtanácsadó tartott magas színvonalú, szakmai előadást az érintetteknek.

IMG_7727

IMG_7731


 

Utolsó módosítás: 2019. június 12., szerda 08:14