Események

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Ügyvédi kamarai tagfelvétel jogtanácsosoknál 2018. 01. 31.

2018. január 31., szerda 13:44

2018. január 1-én hatályba lépett az új ügyvédi törvény, az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Ütv.), mely személyi hatálya alá vonta az ügyvédi tevékenységnek minősülő jogtanácsosi tevékenység ellátását. A kamarai tagság önkéntes abban az értelemben, hogy a jogtanácsos és munkáltatója döntheti el, hogy a jogtanácsos feladatkörébe tartozik-e olyan tevékenység is, amely csak az ügyvédi kamara tagjaként végezhető. A jogi képviselet ellátása, valamint az okirati ellenjegyzés ezentúl csak az ügyvédi kamara tagjaként végezhető. A kamarába be nem lépő jogtanácsosokra az általános munkaügyi szabályokon túl nem vonatkozik más speciális törvényi szabályozás, a jogtanácsosokra vonatkozó törvényerejű rendeletet (a jogtanácsosi tevékenységről szóló 1983. évi 3. törvényerejű rendelet) az Ütv. hatályon kívül helyezte.

Az új törvény az Igazgatóság esetében is változást hozott, tekintettel arra, hogy a szervezet bíróság előtti képviseletére a jogtanácsos ezentúl kamarai nyilvántartásba vételt követően jogosult. A kamarai regisztrációs kötelezettségének a jogtanácsos határidőben eleget tett, így vezető kamarai jogtanácsosként folytatja munkáját és látja el az Igazgatóság képviseletét.

Utolsó módosítás: 2018. február 01., csütörtök 11:45