Események

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

A Vízminőség Javító Programról Baranyában 2018. 06. 13.

2018. június 13., szerda 11:30

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya Megyei Területi Szervezete „Vízminőség Javító Program Baranyában” címmel, vezetőség választással egybekötött előadóülést szervezett 2018. június 12-én.
Elsőként Horváth Zoltán (DDVIZIG) adta elő prezentációját "A vízminőség javító program áttekintése" címmel. Előadásában beszélt az ivóvízminőség-javító programok jogszabályi történetéről, az országos ivóvízminőség-javító program megszületésétől napjainkig. Felsorolta a Baranya megyét fokozottan érintő fejlesztési koncepciókat, terveket és programokat, majd elmondta, hogy a megvalósítási fázisban mely műszaki megoldások támogatására nyílik lehetőség. Foglalkozott a Baranya megyét érintő jelenlegi helyzettel és ismertette a folyamatban lévő Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) szereplő ivóvízminőség-javítási lehetőségeket, terveket.
Horváth Szabolcs (AQUAPROFIT Zrt.) előadása "Műszaki megoldások, vízminőség javításhoz beépíthető berendezések" címmel hangzott el, melyben szó esett az AQUAPROFIT Zrt. szerepéről az országos ivóvízminőség-javító programban, illetve ennek kapcsán példákon keresztül szemléltette, hogy milyen műszaki megoldásokat alkalmaztak Magyarországon. Bemutatta a szabadalmukat, az Intelligent Water Aid Technology (IWAT) víztisztító technológiát, mely a szigeteken és több országban az egészséges, tiszta ivóvíz szolgáltatásnak a záloga lehet.
A harmadik előadást Zwick Zoltán (Kormányhivatal, Népegészségügyi Főosztály) tartotta meg "A vízminőség javítás helyzete közegészségügyi szempontból" címmel. Elmondta, hogy az ivóvízminőség-javító programok során a vízben lévő, határértéket meghaladó veszélyes komponenseknek (pl.: arzén, nitrit) milyen káros hatása lehet az emberi szervezetre. Tárgyévekre bontva részletezte, hogy Baranya megyében mely települések esetében történt meg sikeresen az ivóvízminőség-javító program lebonyolítása, melyet kiegészített a lehetséges technológiai problémák és a határértéket meghaladó paraméterek koncentráció csökkentésének további lehetőségeivel.

IMG_4739

 

Utolsó módosítás: 2018. június 13., szerda 11:37