Események

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, -

Biztonság Hete a baranyai megyeszékhelyen is 2019. 10. 01.

2019. október 01., kedd 10:31

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fő szervezésében megvalósuló rendezvénynek 8 állomása volt, a legfontosabb balesetvédelmi témákat és területeket érintve.

Standunkon szó esett az árvízi védekezésről, a vizeink védelméről, majd közös játékra invitáltuk a gyerekeket, akik osztályonként egy ún. Víz-Kvízt tölthettek ki, majd vízügyes társasjátékon mérhették össze a tudásukat. Az osztályok jutalma is ez a társasjáték lett. 

Kirakós játékunkban a Dráva folyót-, illetve Baranya megye legújabb tavát, a júliusban átadott Barátúri-tavat lehetett kirakni.

A célunk az volt, hogy a gyerekek együtt gondolkodjanak, együtt örüljenek, majd együtt tudjanak játszani egymással, jelképezve ezzel azt is, hogy az összefogás mennyire fontos-, akár az árvízi védekezésben is. Összetartással, összefogással tudunk katasztrófákat megelőzni és elhárítani is. Egymást segítve, egymással, együtt, egymásért, közösen vigyázva értékeinkre, közösen megóvni környezetünket.

Nagy népszerűségnek örvendett az a távcsöves, libellás szintezőműszerünk, melynek segítségével magasságkülönbségeket mérünk. Egy terület domborzati viszonyait lehet vele megmérni, illetve vízszintes referencia síkokat tudunk kijelölni a műszer segítségével, a munkaterületünkön. Ebbe a távcsöves, libellás szintezőműszerbe minden standunkon megforduló gyermek belenézhetett. 

Mind a gyerekek-, mind a felnőttek körében is népszerűsítettük azt az okostelefonra letölthető, drávai mobilapplikációnkat, amely segít a drávai túrákon való eligazodásban.

Segítségével képet kapunk a magyar és horvát oldalon található turisztikai célpontokról, de tájékozódhatunk a környékbeli kerékpárutak elhelyezkedéséről és a hajózható útvonalról is.

A könnyen kezelhető és értelmezhető kezdőoldalon a Dráva mentének térképe található és a szintén itt látható színes ikonok jelzik a helyi látnivalókat, programlehetőségeket.

A menüben keresgélve akár nemzeti parkokra, rekreációs lehetőségekre, vadászati területekre és kulturális, történelmi látnivalókra is rákereshetünk. A javasolt utazási tervek segítségével pedig egy komplett túrát is megtervezhetünk még az indulás előtt.

Elérési útvonal: http://vpf.vizugy.hu/reg/ddvizig/doc/Brosura_DRAWA.pdf

DSC07166

DSC07167

DSC07169

DSC07175


 

Youtube-link a rendezvényről:
https://www.youtube.com/watch?v=mOe60OQ9CTM&fbclid=IwAR1y5nLc2stkpPWbe1MXsQur9LOWvWIwVN6kUjFdLI8AvVcAE6u2BreqPqY


Biztonság Hete 2019 sajtóanyag kivonata letölthető .pdf formátumban:

Utolsó módosítás: 2019. október 01., kedd 10:45