Események

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Szakaszvédelmi és védelmi osztag gyakorlat 2018. 10. 09.

2018. október 09., kedd 11:11

Igazgatóságunk 2018. október 2-án a drávai védvonal szakaszra a beosztott kollégák részére árvízvédelmi gyakorlatot tartott. A gyakorlat keretében a műszakiak gátőrjárásonként bejárták szakaszaikat. Leellenőrizték a vízmércéket, a rendelkezésre álló műszaki terveket és védelmi raktárakat. A gyakorlatba a teljes drávai árvízvédelmi rendszer bevonásra került (88 km árvízvédelmi töltés). A drávasztárai védelmi központban megtartott reggeli eligazításon elméleti feladatokat vettek át a műszakiak, melyek megoldását nap közben kidolgozták. Az árvízvédelmi szakaszok vezetői  ezeket a megoldásokat leellenőrizték, végül a nap lezárásaként a drávaszabolcsi kiértékelő-értekezleten  fejeződött be a gyakorlat. Itt a résztvevők gátőrjárásonként ismertették javaslataikat, valamint az esetleges problémákat.

Ezzel egyidejűleg Drávaszabolcson megtartásra került a kötelező éves gyakorlat is a védelmi osztag részére, melyen összesen 15 fő műszaki irányító, gépkezelő és védelmi dolgozó vett részt. Az egy napos program során az osztag részére előírt kötelező feladatok közül a következők kerültek végrehajtásra, begyakorlásra, illetve bemutatásra a meghívott társszervek szakembereinek részére:
- olajszennyezés hatástalanítása, leszedő, tároló eszközök üzemeltetése,
- mobil szivattyúk működtetése (Agrofil 300S, Honda hordozható szivattyúk),
- tér- és vonalvilágítás eszközei (áramfejlesztők, lámpatestek, vezetékek, elosztók).

A nap során az üzemeltetett gépek, eszközök éves karbantartási munkáit is elvégezték a kijelölt gépészek. A gyakorlat jól szolgálta a résztvevők felkészítését a különleges védekezési feladatok ellátására.

IMG_0165

IMG_0166

IMG_0170

IMG_0171


 
 


 

 

Utolsó módosítás: 2018. október 09., kedd 11:17