Események

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Elismerések a "Hableány" katasztrófáját követő kárenyhítésben való kiemelkedő és példamutató szakmai munkáért

2019. augusztus 09., péntek 09:14

Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója és Márk László, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője 2019. augusztus 7-én elismerő oklevelet adományozott a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság azon munkatársainak, akik a 2019. május 29-én elsüllyedt "Hableány" nevű hajó katasztrófáját követő mentési munkálatokban részt vettek.
A Belügyminisztérium által felajánlott "Sodrony" emléktárgy és díszoklevél elismerésben az alábbi három kollégánk részesült: Nádasi István Ede területi felügyelő, a Pécsi Szakaszmérnökség Villányi Felügyelőségéről; Csorbics Árpád hajóvezető, a Kaposvári Szakaszmérnökség Folyami Felmérő és Kitűzőszolgálatáról, Barcsról; Czimmer Gábor Ferenc szerelőipari szakmunkás, a Pécsi Szakaszmérnökség Villányi Felügyelőségéről.
Igazgatói elismerést további hét munkatársunk kapott, akik a kárenyhítésben való kiemelkedő és példamutató szakmai munkájuk elismerésérül vehették át oklevelüket: Gráber Antal gátőr, a Pécsi Szakaszmérnökség Villányi Felügyelőségéről; Hegedüs Gergely árvízvédelmi referens, az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályról; Lamberti József László szivattyútelep-kezelő, a Pécsi Szakaszmérnökség Villányi Felügyelőségéről; Mosonyi Zoltán kiemelt műszaki referens, az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályról; Püspök Ákos vízrendezési referens, a Vízrendezési és Öntözési Osztályról; Schneider Csaba gátőr, a Pécsi Szakaszmérnökség Villányi Felügyelőségéről; Tutti Tibor gátőr, a Pécsi Szakaszmérnökség Villányi Felügyelőségéről.

Köszönjük valamennyiük áldozatos munkáját!

IMG_8976
IMG_8980
Utolsó módosítás: 2019. augusztus 09., péntek 09:35