Események

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

24
2017. június 24., szombat

Múzeumok éjszakája - Duna Múzeum

plakat_sm

Az idei esztendőben 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. A programhoz a Duna Múzeum is csatlakozik.

20
2017. május 20., szombat

Múzeumok Majálisa a hétvégén

1_sm

MÚZEUMOK A KERTBEN - kertek és múzeumok

 

Ezen a hétvégén, azaz május 20–21-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. A minden évben közel 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatkozik be, és természetesen a Duna Múzeum csapata sem hagyná ki az eseményt.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Országos Vízügyi Jogi Konferencia, Kövestető 2017. 11. 27.

2017. november 27., hétfő 11:52

Ismét a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság adott otthont az Országos Vízügyi Főigazgatósággal közösen megrendezett Országos Vízügyi Jogi Konferenciának. Idén rendhagyó módon külsős - nem vízügyes - előadók is szerepeltek a meghívottak között. Vagyongazdálkodás és vagyonkezelés témában dr. Koroknai Krisztinát hallgathatták meg a résztvevő jogász és jogtanácsos kollégák, aki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Vagyonkezelők Vagyongazdálkodási Igazgatóságának csoportvezetője. Az országban működő 12 vízügyi igazgatóság folyamatosan együttműködik az MNV Zrt.-vel napi munkája során. Dr. Bánáti Bálint a Szekszárdi Járásbíróság bírósági titkára "Az árvizek és belvizek okozta elöntésekből eredő deliktuális kárfelelősség kérdései a bírói gyakorlat tükrében" című előadásával szolgált nagyon hasznos információkkal a hallgatóságnak. A két kiemelt témán kívül a mezőőri járulék önkormányzati gyakorlata, a nagyvízi meder-, partvonal szabályozás témaköre, valamint a projektberuházásokhoz kapcsolódó ingatlanjogi problémák is megvitatásra kerültek a két napos értekezleten.

IMG_2789

IMG_2781

IMG_2782a

IMG_2785a

 

Utolsó módosítás: 2017. november 27., hétfő 12:02