Események

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Víz világnapi versíró pályázat nyertesei 2019. 03. 18.

2019. március 18., hétfő 13:57

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Megyei Területi Szervezeteivel írt ki országos verspályázatot az idei Víz Világnapja alkalmából, „Vizet mindenkinek! címmel, általános iskolás tanulók számára.
Az országos verspályázatra több tucat pályamű érkezett. A dunántúli települések iskolái mellett más megyékből és a fővárosból is küldtek be verseket a gyerekek, de határon túlról, a szerbiai Zentáról is kaptunk nagyszerű költeményeket.
A verseket Hajnal Éva költő, tehetségmentor, drámacsoport-vezető bírálta el Márkus László költővel együtt, akik a Litera-Túra Irodalmi és Művészeti Magazin, Folyóirat és Kiadó alapító-tulajdonosai és főszerkesztői.

A pályázati kiírásunknak megfelelően honlapunkon (www.ddvizig.hu) és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság hivatalos facebook oldalán (https://www.facebook.com/ddvizig/) is közzétesszük a legsikeresebb alkotásokat.

A nyerteseknek ezúton is szeretettel gratulálunk, s valamennyi pályázónak köszönjük részvételét a verspályázaton!

1_Szalkovszki Dezi Lilla

2_Hugyi Viktoria

3_Preisendorf Andor

Toth Viktoria Anna_kulondijas

Szarka Hanna_kulondijas


 

Utolsó módosítás: 2019. március 18., hétfő 14:02