Események

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Országos rendezvény-sorozat az önkormányzatok Településsoros-Online adatszolgáltatásának segítésére 2019. 02. 11.

2019. február 11., hétfő 09:20

2019. év elején a vízügyi ágazat országos tájékoztató rendezvénysorozatot hirdetett, melynek célja a 379/2015. (XII. 8.) Kormányrendeletben rögzített, a települések egyedi szennyvízkezelési- és tárolási megoldásaira vonatkozó, jegyzői online adatszolgáltatási kötelezettség minél könnyebb, mégis jobb minőségű teljesítése.

A rendezvények minden megyeszékhelyen megrendezésre kerülnek, melyek vonatkozásában Igazgatóságunk két megyével és rendezvénnyel volt érintett. Ennek megfelelően az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) 2019. január 23-án Pécsen, a Baranya Megyei Kormányhivatal Konferenciatermében (képünkön), majd 2019. február 5-én Kaposváron, a Somogy Megyei Kormányhivatal Nagytermében tartotta meg közös tájékoztatóját, melyre Baranya és Somogy megye településeinek jegyzői, illetve a települési adatszolgáltatók kaptak meghívást. A rendezvényeken elsőként az OVF munkatársai tartottak előadást a Településsoros-Online adatszolgáltatás jogszabályi hátteréről és fontosságáról, de kitértek a tavalyi adatszolgáltatás során felmerült technikai problémákra is. Ezt követően a DDVIZIG munkatársa adott részletes tájékoztatást az online adatszolgáltató felület kitöltésével kapcsolatban. Az előadások után a települések részéről felmerült kérdések megválaszolására került sor.

Kep11_

A rendezvényeket magas részvételi létszám jellemezte, mely egyértelműen jelezte az adatszolgáltatás fontosságát és az önkormányzatok érdeklődését. Éppen ezért a DDVIZIG részéről elhangzott, a kitöltés szakmai részleteit bemutató előadások anyagát ezúton is elérhetővé tesszük, melyek az alábbi linkekről tölthetők le:

Baranya megye:

Somogy megye:

Utolsó módosítás: 2019. február 11., hétfő 13:56