Események

4
2019. december 4., szerda

Nyílt Nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán

NKEfel_sm

Kari Nyílt Napot tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán, ahol a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is képviselteti magát.

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, -

Hidrológiai tájékoztató 2019. 11. 22.

2019. november 22., péntek 10:56

Tegnap a vízgyűjtőn érdemi csapadék nem esett, a hőmérséklet a 0 oC fok felett volt. Az árhullám a Heresznye–Barcs–Szentborbás közötti szakaszon tetőzött le. A folyó a drávaszabolcsi vízmércén tegnap délután 16:00 órakor elérte az I. fokú készültségi szintet (430 cm). Jelenleg a Szentborbás–Drávaszabolcs közötti szakaszon árad még a folyó. A ma reggel  9 órai vízállás Drávaszabolcson 442 cm volt.

Az ECMWF modell a következő öt napra már számottevő csapadékot nem valószínűsít a vízgyűjtőkre. A felső területeken elosztva 6 mm körüli eső várható. Az időszak végére viszont újabb 24 mm körüli esőt jelez a modell. A Murán hasonlóan alakulnak a várható meteorológiai viszonyok 13 mm körüli csapadékkal. A pozitív előjelű hőmérséklet tovább tart, így a vízgyűjtőre a hóban esett nagy mennyiségű csapadék olvadása folytatódik.

A teljes hidrológiai tájékoztató letölthető PDF formátumban:

Utolsó módosítás: 2019. november 22., péntek 11:03