Események

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

24
2017. június 24., szombat

Múzeumok éjszakája - Duna Múzeum

plakat_sm

Az idei esztendőben 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. A programhoz a Duna Múzeum is csatlakozik.

20
2017. május 20., szombat

Múzeumok Majálisa a hétvégén

1_sm

MÚZEUMOK A KERTBEN - kertek és múzeumok

 

Ezen a hétvégén, azaz május 20–21-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. A minden évben közel 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatkozik be, és természetesen a Duna Múzeum csapata sem hagyná ki az eseményt.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Pécsi-víz rendezése 2014. 12. 17.

2014. december 17., szerda 10:25

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság európai uniós fejlesztés keretében mintegy 345 millió forintos beruházást hajtott végre a Pécsi-vízen és két mellékágán. A Pécsi-víz 8 km-, a Gerdei vízfolyás 2 km-, a Szabadszentkirályi vízfolyás 4 km hosszú szakaszán folytak kiviteli munkák.

A fejlesztés célja a Pécsi-víz és mellékágainak jókarbahelyezése, gépi fenntarthatóságának lehetővé tétele volt.

A két mellékág, a Szabadszentkirályi és a Gerdei vízfolyás önkormányzati tulajdonban és kezelésben van. A projekt megvalósulása érdekében a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság konzorciumi megállapodást kötött az érintett önkormányzatokkal. A kiviteli munkák során az önkormányzati szakaszon közel 6 km hosszon javultak a lefolyási viszonyok. A kotrási munkákon felül 2 átközlekedő műtárgy átépítésére és 2 surrantó építésére került sor. A Pécsi-víz állami tulajdonú szakaszán kotrási terv alapján került helyreállításra az engedélyes állapot. A gépi fenntartás lehetőségét átközlekedő műtárgyak építésével, átépítésével oldottuk meg.

A fejlesztéseket Igazgatóságunk Európai Uniós pályázati forrásból a 2013-as év végén kezdte meg. A kivitelezési munkálatok 2014. december elején fejeződtek be – mondta el Pecze János műszaki igazgató-helyettes.

A beruházás a DDOP-5.1.5/B-11-2012-0054 számú kiírásra benyújtott pályázattal az Új Széchenyi Terv Dél-dunántúli Operatív Program keretein belül valósult meg.

Utolsó módosítás: 2014. december 17., szerda 10:28