Események

13
2020. február 13., csütörtök

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Dráva Völgye Középiskolában

iskola_sm

A hagyományoknak megfelelően a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 73. § 2. h. pontja alapján ebben az évben is kiírásra került az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV). 2020-ban az ország középfokú vízügyi képzést folytató intézményei közül 6 iskolából 32 tanuló nevezett vízügyi technikus és vízgazdálkodó technikus szakterületen.

4
2019. december 4., szerda

Nyílt Nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán

NKEfel_sm

Kari Nyílt Napot tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán, ahol a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is képviselteti magát.

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

SAJTÓKÖZLEMÉNY Víz Világnapi ünnepség 2018.

2018. március 22., csütörtök 14:04

2018. március 21-én a Víz Világnapja alkalmából a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Megyei Területi Szervezetei megtartották szokásos éves ünnepségüket, melyre idén Szigetváron, a Vigadó dísztermében került sor.

A műsor reggel 9 órakor a „Védd természetesen!” jelmondathoz kötődő, gyermekeknek kiírt alkotó pályázat díjátadójával kezdődött. A pályázatot idén rendhagyó módon a Természettudományi Múzeummal közös kiírásban jelentették meg a szervezők.

10 és 12 óra között a hagyományos ünnepi konferencián az alábbi szakmai programon vehettek részt a meghívott vendégek:

A köszöntők sora után szakmai előadások hangzottak el:

 - Vízkormányzás erdészeti vonatkozásai a Dráva-síkon - Kocsis Tamás Fejlesztési és pályázatkezelési osztályvezető, Mecsekerdő Zrt.
 - Történelmi kalandozások a Dráva mentén – Závoczky Szabolcs igazgató, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Egyéb programok:
 - Fotókiállítás „Folyók hordalékának nyomában” címmel - Zdenko Kereša, Hrvatske vode, Varazsd
 - Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola műsora

A víz világnapi rendezvényen a témakör sokoldalú bemutatása és a széles közvélemény elé tárása a vizekkel foglalkozó, a vízhasználatokban érdekelt, a vízszolgáltatásokban résztvevő valamennyi intézmény számára lehetőséget kínál a közös szándékú fellépés prezentálására.

A témáról bővebb információ található a www.vizvilagnap.hu weboldalon.

IMG_3653

IMG_3754

IMG_3749

IMG_3760


 

 

 

Utolsó módosítás: 2018. március 22., csütörtök 14:13