Előző
Következő

Érdekességek

De mi is az az "OMIT"?

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) védelmi szerve, amely akkor kezdi meg munkáját, ha több vízügyi igazgatóság egyidejű védekezése esetén szükségessé válik az országos koordináció, a hatékonyabb eszköz és létszám átcsoportosítás, információáramlás.

Vasfüggöny Nyomvonal (Iron Curtain Trail) - Promóciós Célú Kerékpártúra

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is képviseltette magát a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által szervezett kerékpártúrán a határ mentén Drávasztára és Szentborbás között. A 2014. szeptember 5-i eseményen közel 50 kerékpáros vett részt.

Egyedülálló terepasztal a Pécsi Tudomány Egyetem Földrajzi Intézetében

A világon a legnagyobb - 4,5 x 3 méteres - terepasztal elkészültét 3 éves előkészítés előzte meg, 10 Millió forintos pályázati pénzből készült. A számítógéppel vezérelhető berendezéssel a Földrajzi Intézet segítséget nyújthat pl. várostervezésben, ha az árvizekkel veszélyeztetett területen helyezkedik el.

Vízügyi Igazgatóság VAGY Vízmű?

„A vízügyi igazgatóságon dolgozol? Túl magas a vízszámlám!” – ilyen és ehhez hasonló mondatokat sokszor hallani a „vizes” szakmában. Most pár mondattal tisztázzuk a fogalmakat és tévhiteket.

Fotóverseny

Különleges, érdekes képekkel lehehet versenyezni a Drávai Sétahajózás facebook oldalán július 15-ig.

Korábbi érdekességek

Hírek

Megszűnt az árvízvédelmi készültség 2014. 09. 24.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a 05.02 számú drávaszabolcsi árvízvédelmi szakaszon az apadó vízszintre és az előre jelzett vízállásra való tekintettel 2014. szeptember 24-én 18:00 órától az árvízvédelmi készültséget megszüntette.

Hidrológiai tájékoztató a Dráva-Mura vízgyűjtőről 2014. 09. 24.

A Mura tegnapi átmeneti kismértékű vízszintemelkedése után a folyó ismét apadásnak indult. A Dráva magyar szakaszán Drávaszabolcs felett az előrejelzések szerint kismértékű átmeneti vízszintemelkedés lesz, de a hétvégén tovább folytatódik az apadás.

Hidrológiai tájékoztató a Dráva-Mura vízgyűjtőről 2014. 09. 23.

A külföldi vízgyűjtőkön esett csapadék miatt az apadás mértéke lelassult. A hajnali óráktól az Őrtilos (piros) - Barcs (világoskék) szakaszon néhol kismértékű áradás, stagnálás tapasztalható. A Szentborbás (fekete) alatt az apadás még intenzívebb.

Árvízvédelmi készültség I. fokra mérséklése 2019. 09. 23.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a 05.02 számú drávaszabolcsi árvízvédelmi szakaszon az apadó vízszintre és az előre jelzett vízállásra való tekintettel 2014. szeptember 23-én 4:00 órától az árvízvédelmi készültséget I. fokra mérsékli.

2014. augusztus havi hidrometeorológiai tájékoztató 2014. 09. 22.

A július után az augusztus is rendkívül csapadékos volt, bár ez igazából csak az ország nyugati területeit jellemezte. Az igazgatóság kezelésében lévő csapadékmérő állomások adatai szerint mindenhol több hullott a sokéves átlagnál.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

27
2014. szeptember 27., szombat

DRÁVA 2014 együttműködési gyakorlat

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság adott helyt a Baranya Megyei Védelmi Bizottság által 2014. szeptember 27-én szervezett Dráva 2014 együttműködési gyakorlatnak Drávaszabolcson az árvízvédelmi központban, valamint az érintett árvízvédelmi töltésen és hajókikötőben.

24
2014. szeptember 24., szerda

Közfoglalkoztatási kiállítás és szakmai nap

2014. szeptember 24-én Szentlőrincen - valamennyi Baranya megyei közfoglalkoztató részvételével - került megrendezésre a Baranya Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Szakmai nap.

5
2014. szeptember 5., péntek

BM Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó Bajnokság

2014. szeptember 5-én a Nemzeti Védelmi Szolgálat labdarúgó tornát szervezett a Belügyminisztérium háttérintézményei számára, a BM Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó Bajnokságra való továbbjutásért.

Korábbi események