Előző
Következő

Érdekességek

Online vízügyi szótár

online szotar-belyeg

Hazánk hagyományos érdekeit és a felhalmozott vízügyi szaktudást tekintve rendkívül időszerűvé vált egy magyar–angol szakszótár összeállítása.

Az első brit-magyar telefonkonferencia

CIMG8031b

A brit Környezetvédelemi és Mezőgazdasági ügyeket felügyelő Minisztérium a londoni Magyar Nagykövetség közvetítésével szervezete meg ezt a kommunikációs kapcsolatfelvételt, amelynek fő célja a vízügyi együttműködés lehetőségeinek keresése a két ország között.

DDVIZIG a II. H2O Foci Kupán

H2O Focikupa-belyeg

Az idei évben a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - kiegészülve a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság résztvevőjével - már másodszor mérettetik meg a labdarúgás területén. A H2O Foci Kupa április   26-án vasárnap került megrendezésre Budapesten a Fáy utcai Vasas Sportközpontban a Promo Sport Kft. szervezésében.

Korábbi érdekességek

Hírek

Dráva részvízgyűjtő-gazdálkodási terv és Kvassay Jenő terv társadalmasítási véleményezése 2015. 08. 25.

kvassay_thumbnail

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság szervezésében zajlott a „Dráva részvízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata” valamint a „Kvassay Jenő Terv 2015 – a nemzeti vízstratégia” című programok bemutatása 2015. augusztus 25-én Pécsett.

Hidrometeorológiai jelentés az augusztus 15-17 közötti csapadéktevékenységről

Egy nyugat felől fölénk helyeződő hullámzó frontálzóna alakította hazánk időjárását a napokban, amelynek nagy nedvességtartalmú, labilis levegője sokfelé kedvezett a záporok, zivatarok kialakulásának. A csapadék eloszlását a nagy szélsőségek jellemezték, lokálisan gócokban jelentős eső esett 24 óra alatt, míg néhány km – el távolabb már nem volt mérhető a csapadék.

2015 július havi hidrometerológiai tájékoztató 2015. 08. 13.

Az idei július országosan kevéssé volt csapadékos, azonban a délnyugati régióban már nem ennyire egyértelmű a helyzet. Egyes állomásainkon a szokásnál kevesebb, míg más állomásainkon több csapadék hullott le.

Szentlőrinci Gazdanapok - DDVIZIG az Ős-Dráva pavilonban 2015. 08. 03.

SZT-belyeg

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is kitelepült a 2015. július 31- augusztus 2-ig tartó, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ szervezésében megrendezett Szentlőrinci Gazdanapok Ős-Dráva Pavilonjába, karöltve az Ős-Dráva Programirodával, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal, illetve egyéb őstermelőkkel.

A vagyonkezelői hozzájárulás kiadásának eljárásrendjéről a szélessávú hálózatok fejlesztése érdekében 2015. 07. 22.

A 2015. nyarán várható szélessávú hálózatok fejlesztésére irányuló és a hálózatépítéseket elősegítő projekt végrehajtása során, az állami tulajdonú ingatlanokra vonatkozó vagyonkezelői hozzájárulások kiadásának gyors és egységes ügyintézése érdekében az alábbi főigazgatói utasítás tartalmazza a vízügyi igazgatási szervek  vagyonkezelői hozzájárulásának eljárási rendjét.

Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések

A vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés 6 éves tervezési ciklusainak megfelelően 2015. év végéig szükséges a vízügyi ágazatnak az 1. vízgyűjtő-gazdálkodási tervek felülvizsgálatát elvégezni, melyek előkészítése során, 2014 novemberében készültek el a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések című dokumentumok (röviden: JVK-k).

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

25
2015. augusztus 25., kedd

Meghívó "Kvassay Jenő Terv 2015" fórumra 2015. 08. 25.

a „Kvassay Jenő Terv elkészítése és a vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata” elnevezésű,  KEOP-7.9.0/12-2013-0007 számú projekt keretében szervezi az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

25
2015. augusztus 25., kedd

Meghívó VGT2 részvízgyűjtő fórumra 2015. 08. 25.

A „Kvassay Jenő terv elkészítése és a vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata” című KEOP-7.9.0/12-2013-0007 projekt keretében szervezi az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

10
2015. augusztus 10., hétfő

Ingyenes nyári táborok középiskolásoknak az Eötvös József Főiskolán

EJFtabor411f-belyeg

Az Eötvös József Főiskola INGYENES nyári táborokat szervez KÖZÉPISKOLÁSOK számára augusztusban. A táborok célja, hogy megismertessék a pályaválasztás előtt álló diákokat a főiskola képzéseivel. A szakmai programok mellett élménydús szabadidős programok várják az érdeklődőket!

1
2015. július 1., szerda

Kajak és kenutúrák az Ős-Dráva Látogatóközpont szervezésében

kenu belyegkep

Az Ős-Dráva Látogatóközpont júliustól kenus és kajakos programokkal is várja a vendégeket. A különböző nehézségű és hosszúságú kenu- valamint kajaktúrák közül mindenki biztosan talál magának kedvére való lehetőséget.
Szeretettel várnak minden kedves természetbarátot!

Korábbi események