Előző
Következő

Érdekességek

Megalakult a Kvassay Emlékbizottság

Kvassay Jenő neve fémjelzi a magyar vízügyi ágazat 2014-2020 évek közötti fejlesztéseit tartalmazó tervet.

Az iránta érzett tisztelet jeléül az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2014-ben Emlékbizottságot hozott létre. Az Emlékbizottság elnöke Ligetvári Ferenc egyetemi tanár, társelnöke Glatz Ferenc akadémikus, egyetemi tanár.

Pályázati felhívás Víz Világnap 2015.

viz vilagnap2015

A Víz Világnapja alkalmából a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Megyei Területi Szervezetei pályázatot hirdetnek óvódások, valamint általános- és középiskolás diákok részére.

Vízügy és labdarúgó torna

2015. február 21-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság invitálására a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is csapatot indított – két székesfehérvári kolléga erősítésével - a Budapesten megrendezésre került III. Sziréna Kupán. Az ünnepélyes megnyitót követően 18 csapat vonult fel a versenyhez. Csoportunkban az előkelő negyedik helyet sikerült elérnünk.

A Műegyetem 2015. évi képzési programjai

muegyetem

A képzési programokat az érdeklődők megismerhetik, és azokról széleskörűen tájékozódhatnak az alábbi honlapon:

www.mti.bme.hu

Száguldás a lejtőkön

Epleny foto-belyeg

Az egész napos sportverseny népszerűségét jelzi, hogy ebben az esztendőben immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Kovács Tibor, a főkapitányság kiképzési főelőadója közreműködésével.

Korábbi érdekességek

Hírek

Újabb belvízvédelmi készültség a Dél-Dunántúlon 2015. 03. 06.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a 05.02 számú Kölked - bédai belvízvédelmi szakaszon, a Gerecháti és Vizslaki szivattyútelepeken I. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el 2015. 03. 06-án 11:00 órától.

Magyar-amerikai vízügyi „csúcstalálkozó” Szolnokon 2015. 03. 06.

amerbelyeg

Thomas P. Bostick altábornagy, az Egyesült Államok Szárazföldi Hadereje műszaki csapatainak parancsnoka azzal a céllal érkezett hazánkba, hogy tájékozódjon a magyarországi ár- és belvízvédelem helyzetéről, és tárgyalásokat folytasson magyar politikai vezetőkkel, országos és helyi vízügyi szakemberekkel az együttműködés erősítéséről.

Belvízvédelmi készültség elrendelése Bédán 2015. 02. 28.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a 05.02 számú Kölked - bédai belvízvédelmi szakaszon, a Bédai szivattyútelepen I. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el 2015. 02. 28-án 6:00 órától.

2015. január havi hidrometeorológiai tájékoztató 2015. 01. 16.

Az év első hónapja az átlagtól lényegesen, közel 3 °C-al melegebb volt. A hónap során a Dél-Dunántúlon a szokásosnál mintegy harmadával több csapadék hullott, ennek jelentős része hó formájában. 

Évértékelő a DDVÍZIG-nél 2015. 02. 11.

foig2-belyeg

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Somlyódy Balázst 2014. október 1.-én nevezte ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság élére. A Főigazgató Úr 2015. február 11.-én látogatást tett az igazgatóságon. A látogatás célja az igazgatóság 2014. évi évértékelőjén való részvétel és ismerkedés a VÍZIG-gel.

Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések

A vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés 6 éves tervezési ciklusainak megfelelően 2015. év végéig szükséges a vízügyi ágazatnak az 1. vízgyűjtő-gazdálkodási tervek felülvizsgálatát elvégezni, melyek előkészítése során, 2014 novemberében készültek el a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések című dokumentumok (röviden: JVK-k).

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatlapjai letölthetőek

A vízügyi szervezeti átszervezés következtében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) feladatai közül a Belügyminisztérium (BM) szakmai irányítása alatt álló szervezeti egységeihez kerültek az alábbi vízügyi tárgyú OSAP adatgyűjtések az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Programról szóló 42/2014.(II.24.) Kormányrendelet 2014. február 22-i módosítása szerint.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

20
2015. március 20., péntek

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Víz Világnapi programja

A víz világnapja alkalmából vizes kísérleteket ismerhetnek meg a gyerekek, valamint a Pintér-kerti tóból vett vízminta elemzésére is sor kerül. A programot elsősorban az általános iskolás korosztály részére ajánljuk.

22
2015. március 22., vasárnap

GÁTŐRFUTÁS a Coca-Cola támogatásával!

Gátőrfutás logo

A futás március 22-i vasárnapon, délelőtt 10 órakor, egyszerre indul az ország 12 vízügyi igazgatósága által kijelölt, 12 különböző helyszínen.

Pontos információk a start-cél koordinátákról megtalálhatók az Igazgatóságok, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Magyar Hidrológiai Társaság honlapján.

4
2015. március 4., szerda

EWA Tavaszi Napok 2015 – 2015. március 4-6. között Budapest ismét a víz világfővárosává válik

EMAILSIGNO2-450x188

Az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) tavaszi konferencia sorozata keretében, Áder János köztársasági elnök fővédnöksége alatt, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) szervezésében, a Fővárosi Vízművek Zrt. közreműködésével háromnapos rendezvény és szakmai látogatás sorozat „EWA Spring Days 2015 – Budapest Water Conference” kerül megrendezésre.

Korábbi események