Előző
Következő

Érdekességek

Igazgatóságunkra látogatott az amerikai Szövetségi Katasztrófavédelmi Hivatal szakértője

2014. november 20-án látogatást tett a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Katasztrófavédelmi Hivatalának (Federal Emergency Management Agency) egyik szakértője M. E. Hodgson, aki a University of South Carolina professzora.

Dr. Zsuffa István emléktábla avatása a magyaregregyi Lászlóffy Woldemár Hidrometriai Mérőtelepen

Dr. Zsuffa István nemzetközi hírű hidrológusunk halálának 10. évfordulója alkalmából, egykori kedves oktatási intézménye a bajai Eötvös József Főiskola kezdeményezésére, szervezésében és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság támogatásával került sor erre a rendezvényre.

De mi is az az "OMIT"?

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) védelmi szerve, amely akkor kezdi meg munkáját, ha több vízügyi igazgatóság egyidejű védekezése esetén szükségessé válik az országos koordináció, a hatékonyabb eszköz és létszám átcsoportosítás, információáramlás.

Vasfüggöny Nyomvonal (Iron Curtain Trail) - Promóciós Célú Kerékpártúra

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is képviseltette magát a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által szervezett kerékpártúrán a határ mentén Drávasztára és Szentborbás között. A 2014. szeptember 5-i eseményen közel 50 kerékpáros vett részt.

Egyedülálló terepasztal a Pécsi Tudomány Egyetem Földrajzi Intézetében

A világon a legnagyobb - 4,5 x 3 méteres - terepasztal elkészültét 3 éves előkészítés előzte meg, 10 Millió forintos pályázati pénzből készült. A számítógéppel vezérelhető berendezéssel a Földrajzi Intézet segítséget nyújthat pl. várostervezésben, ha az árvizekkel veszélyeztetett területen helyezkedik el.

Korábbi érdekességek

Hírek

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatlapjai letölthetőek

A vízügyi szervezeti átszervezés következtében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) feladatai közül a Belügyminisztérium (BM) szakmai irányítása alatt álló szervezeti egységeihez kerültek az alábbi vízügyi tárgyú OSAP adatgyűjtések az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Programról szóló 42/2014.(II.24.) Kormányrendelet 2014. február 22-i módosítása szerint.

Belvízvédelmi készültségi fokozatok változásai 2014. 12. 15.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a 05.03 számú balatonlellei belvízvédelmi szakaszon a Balatonöszödi  szivattyútelepen, a belvízcsatorna magas vízszintje miatt 2014.12.09-én 18:00 órától a belvízvédelmi készültséget II. fokra  emelte, valamint a 05.03 számú balatonlellei belvízvédelmi szakaszon a Zardavári Belvízöblözetben, az Ordacsehi szivattyútelepen a II. fokú belvízvédelmi készültséget 2014.12.12-én 18:00 órától I. fokra mérsékelte.

2014. november havi hidrometeorológiai tájékoztató 2014. 12. 15.

November során az Igazgatóság területének nagy részén az átlagos csapadéknak csak mintegy a fele hullott le. A havi átlaghőmérséklet viszont jelentősen (3°C) múlta felül a szokásos novemberi értékeket.

Vízrajzi adatok igénylése 2014. 12. 15.

Az igazgatóság  2014. december 1-től az ISO 9001/2008 minőségirányítási eljárás keretében végzi a vízrajzi adatok szolgáltatását. A gyorsabb, gördülékenyebb munkavégzés érdekében a "vízrajzi adatok igénylése" űrlap a "közérdekű"/ letöltések menüpont alatt elérhető.

Elkészültek és véleményezhetők a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések c. dokumentumok 2014. 12. 04.

A Víz Keretirányelv előírásai szerint történő vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés során elkészültek a tervezési alegységekre és részvízgyűjtőkre vonatkozó Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések c. dokumentumok, melyek május 30-ig véleményezhetők.

Belvízvédelmi készültségi fokozat emelése 2014. 12. 08.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a 05.03 számú balatonlellei belvízvédelmi szakaszon a Zardavári Belvízöblözetben, az Ordacsehi szivattyútelepen II. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el 2014. 12. 08-án 6:00 órától.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

17
2014. december 17., szerda

Duna Múzeum Látványtár ünnepélyes megnyító

Latvanytar

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum  látványraktárának ünnepélyes átadása

28
2014. november 28., péntek

Meghívó - I. Országos Vízgazdálkodási és Vízjogi Konferencia

PTE AJK m

Pécs, 2014. november 28. 10:00 - 14:30 Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (7622 Pécs 48. tér 1.) Molnár Kálmán előadóterem

21
2014. november 21., péntek

Árvízi veszélyeztetettség Magyarországon 2014. Konferencia - Pécs, 2014. november 21.

A Vízügyi Tudományos Tanács, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szervezésében indult útjára áprilisban az a konferenciasorozat, mely előző állomásai - Nyíregyháza, Baja, Szeged, Gyula - után érkezik Pécsre.

Korábbi események