Előző
Következő

Érdekességek

Dr. Zsuffa István emléktábla avatása a magyaregregyi Lászlóffy Woldemár Hidrometriai Mérőtelepen

Dr. Zsuffa István nemzetközi hírű hidrológusunk halálának 10. évfordulója alkalmából, egykori kedves oktatási intézménye a bajai Eötvös József Főiskola kezdeményezésére, szervezésében és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság támogatásával került sor erre a rendezvényre.

De mi is az az "OMIT"?

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) védelmi szerve, amely akkor kezdi meg munkáját, ha több vízügyi igazgatóság egyidejű védekezése esetén szükségessé válik az országos koordináció, a hatékonyabb eszköz és létszám átcsoportosítás, információáramlás.

Vasfüggöny Nyomvonal (Iron Curtain Trail) - Promóciós Célú Kerékpártúra

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is képviseltette magát a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által szervezett kerékpártúrán a határ mentén Drávasztára és Szentborbás között. A 2014. szeptember 5-i eseményen közel 50 kerékpáros vett részt.

Egyedülálló terepasztal a Pécsi Tudomány Egyetem Földrajzi Intézetében

A világon a legnagyobb - 4,5 x 3 méteres - terepasztal elkészültét 3 éves előkészítés előzte meg, 10 Millió forintos pályázati pénzből készült. A számítógéppel vezérelhető berendezéssel a Földrajzi Intézet segítséget nyújthat pl. várostervezésben, ha az árvizekkel veszélyeztetett területen helyezkedik el.

Vízügyi Igazgatóság VAGY Vízmű?

„A vízügyi igazgatóságon dolgozol? Túl magas a vízszámlám!” – ilyen és ehhez hasonló mondatokat sokszor hallani a „vizes” szakmában. Most pár mondattal tisztázzuk a fogalmakat és tévhiteket.

Korábbi érdekességek

Hírek

Őszi felülvizsgálat a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon 2014. 10. 30.

A vízkárelhárítási művek őszi felülvizsgálatát vonatkozó jogszabályok írják elő minden védekezésre kötelezett számára, így igazgatóságunk számára is. A felülvizsgálat végrehajtásáról, annak menetéről az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Főigazgatója által kiadott szabályozás rendelkezik.

Belvízvédelmi készültség a Balatonon 2014. 10. 27.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a belvízcsatornák magas vízszintje miatt 2014. október 27-én 6:00 órától I. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a Balaton egyes szakaszin.

Hidrometeorológiai         tájékoztató 2014. 10. 25.

A hét közepe óta a térségünk felett keringő frontból napok óta jelentős mennyiségű csapadék esik az igazgatóság működési területére. Az esőt viharos széllökések kísérik. Az elmúlt 24 órában 20 - 58 mm közötti csapadék esett a meteorológiai állomásainkon.

Helyi vízkár készültség Baranya megyében 2014. 10. 24-én

Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az alábbi vízfolyásokra rendelt el helyi vízkárelhárítási készültséget, és a védelmi központban folyamatos (24 órás) műszaki ügyeletet tartott.
-         Korcsina-csatorna
-         Gyöngyös Főág
-         Bükkösdi árapasztó csatorna
-         A Gödrei vf. (Sásd) és Méhész-patak (Dombóvár)

Projekt ötletek és együttműködés a Dráva-mentén a SEE River Projekt eredményeként 2014. 10. 22.

Alig zárultak le a Dráva jövőjével, a folyó és közvetlen környezete kezelési és fejlesztési lehetőségeivel foglalkozó SEE River Projekttalálkozók, a résztvevők a közel egy esztendős együtt gondolkodás folytatásaként máris új kooperációs projektek kidolgozására vállalkoztak.

Hidrometeorológiai          tájékoztató 2014. 10. 22.

Az éjszakai-hajnali órákban heves viharos széllökések keretében egy markáns hidegfront tört be igazgatóságunk működési területére. A széllökéseket heves csapadék tevékenység kísérte. A legnagyobb mennyiség reggel 7 óráig a Balaton térségében és a Somogy megye Ny-i területein esett.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

5
2014. november 5., szerda

Oroszlány István (1914-2014) emlékülés

Az öntözéses gazdálkodás szerepe az elmaradott térségek felvirágoztatásában a Dráva folyó példáján.

Időpont: 2014. november 5. 10.00

Helye: Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Bizottság Székháza

9
2014. szeptember 9., kedd

Esri Felhasználói Konferencia 2014 – az OVF részvételével

2014. október 9-én került sor az Esri Felhasználói Konferenciára, ahol az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az OVF nemcsak résztvevőként, de a szervezők felkérésére előadóként is képviselte magát. Az előadásokra a technika szekció keretében került sor, téma a „Nagytömegű adatfeldolgozás” volt.

27
2014. szeptember 27., szombat

DRÁVA 2014 együttműködési gyakorlat

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság adott helyt a Baranya Megyei Védelmi Bizottság által 2014. szeptember 27-én szervezett Dráva 2014 együttműködési gyakorlatnak Drávaszabolcson az árvízvédelmi központban, valamint az érintett árvízvédelmi töltésen és hajókikötőben.

Korábbi események