Előző
Következő

Érdekességek

Kvassay Jenő élete és munkássága vándorkiállítás

Kvassay_sample

2016. január 15-29-ig a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén látható az a tíz plakátból álló kiállítás és ismeretanyag, melyet a Duna Múzeum jóvoltából az ország 12 vízügyi igazgatósága is megismerhetett az elmúlt év során.

Európai életmű díjas lett Somlyódy László professzor

Somlyódy László professzor kapta az idén az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) legrangosabb elismerését, a Dunbar-díjat, a víz- és szennyvízkezelés tudományos, technológiai és kutatási területén elért, nemzetközi szinten is kimagasló szakmai munkájáért.

A Duna vízminőségének javulása

tiszta_a_duna_2

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint nem csal a szemünk: a Duna vize tényleg sokkal jobb minőségű, mint korábban volt. Ezt több mérés is megerősíti. A javulás az EU-s szinten összehangolt vízpolitikának, a rendszerváltás után a szennyező ipar eltűnésének és a szennyvízhálózat modernizálásának, kiépítésének köszönhető.

Vízügyi összefogás, sikeres térképvásárlás

Egyéni kezdeményezésből indult páratlan összefogás eredményeképp sikerült megvásárolni Beszédes József: Kapos motsárjának terve c. térképét online aukció keretén belül.

 

Korábbi érdekességek

Hírek

Belvízvédelmi készültség több helyen 2016. 02. 01.

belviz_sample

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a belvízcsatorna magas vízszintje miatt I. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a 05.03 számú Balatonlellei (Dél-balatoni) belvízvédelmi szakaszon.

Gép és eszközbeszerzés a DDVIZIG-en 2016. 01. 22

5100Ms

A KEOP-2.1.1/B/15-2015-0001 „Gép és eszközbeszerzés a vízügyi igazgatóságok árvízvédelmi és fenntartási feladatainak ellátásához” projekt keretében 2015. év végén új munkagépek, eszközök, műszerek kerültek Igazgatóságunkhoz.

2015 december havi hidrometerológiai tájékoztató 2016. 01. 13.

hidromet2015_12

Az idén decemberben a hónap időjárását egy tartósan a térségünkben táborozó anticiklon határozta meg. A szokásos csapadéknak csak a töredéke hullott le. A legtöbb havi csapadékot Kaposváron mértük, de ennek mennyisége sem érte el még a 10 mm-t sem. Ugyanakkor a havi középhőmérsékletek jelentősen (2-3 °C-kal) meghaladták az ilyenkor szokásosat.

Emléktábla 2016. 01. 06.

A vasúttörténeti értékek felkutatását és megőrzését célul kitűző kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület azzal a kéréssel kereste meg a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Kaposvári Szakaszmérnökségét, hogy a Sántos melletti Kapos-vasúti híd megmaradt jobb parti hídfőjét - mint az egykori  Kaposvár-Szigetvár vasútvonal emlékének jelét - őrizze meg az utókor számára a Kapos-folyó mederrendezési munkálatai során.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

12
2015. szeptember 12., szombat

Víz nyomában túra 2015. 09. 12.

Ős-Dráva Látogatóközpont, Szaporca
A Dráva élővilága tanösvényen sétálva a résztvevők szakvezetés keretében ismerkedhetnek meg a Dráva és árterének különleges élővilágával. Bepillanthatnak a terület változatos és különleges élővilágába az erdőtől a part menti mocsaras területeken át a folyópartig. A résztvevők sok érdekességet tudhatnak meg a Dráva régi és jelenlegi vízrajzi helyzetéről. A Kisinci mellett található foglalkoztatónál igény esetén lehetőség nyílik közös szalonnasütésre, hozott alapanyagból.

25
2015. augusztus 25., kedd

Meghívó "Kvassay Jenő Terv 2015" fórumra 2015. 08. 25.

a „Kvassay Jenő Terv elkészítése és a vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata” elnevezésű,  KEOP-7.9.0/12-2013-0007 számú projekt keretében szervezi az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

25
2015. augusztus 25., kedd

Meghívó VGT2 részvízgyűjtő fórumra 2015. 08. 25.

A „Kvassay Jenő terv elkészítése és a vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata” című KEOP-7.9.0/12-2013-0007 projekt keretében szervezi az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

1
2015. július 1., szerda

Kajak és kenutúrák az Ős-Dráva Látogatóközpont szervezésében

kenu belyegkep

Az Ős-Dráva Látogatóközpont júliustól kenus és kajakos programokkal is várja a vendégeket. A különböző nehézségű és hosszúságú kenu- valamint kajaktúrák közül mindenki biztosan talál magának kedvére való lehetőséget.
Szeretettel várnak minden kedves természetbarátot!

Korábbi események