Előző
Következő

Érdekességek

Online vízügyi szótár

online szotar-belyeg

Hazánk hagyományos érdekeit és a felhalmozott vízügyi szaktudást tekintve rendkívül időszerűvé vált egy magyar–angol szakszótár összeállítása.

Az első brit-magyar telefonkonferencia

CIMG8031b

A brit Környezetvédelemi és Mezőgazdasági ügyeket felügyelő Minisztérium a londoni Magyar Nagykövetség közvetítésével szervezete meg ezt a kommunikációs kapcsolatfelvételt, amelynek fő célja a vízügyi együttműködés lehetőségeinek keresése a két ország között.

DDVIZIG a II. H2O Foci Kupán

H2O Focikupa-belyeg

Az idei évben a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - kiegészülve a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság résztvevőjével - már másodszor mérettetik meg a labdarúgás területén. A H2O Foci Kupa április   26-án vasárnap került megrendezésre Budapesten a Fáy utcai Vasas Sportközpontban a Promo Sport Kft. szervezésében.

Korábbi érdekességek

Hírek

Pénzügyi-számviteli ügyintéző pályázat 2015. 07. 28.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság  pályázatot hirdet pénzügyi-számviteli ügyintéző munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2015. augusztus 10.

A vagyonkezelői hozzájárulás kiadásának eljárásrendjéről a szélessávú hálózatok fejlesztése érdekében 2015. 07. 22.

A 2015. nyarán várható szélessávú hálózatok fejlesztésére irányuló és a hálózatépítéseket elősegítő projekt végrehajtása során, az állami tulajdonú ingatlanokra vonatkozó vagyonkezelői hozzájárulások kiadásának gyors és egységes ügyintézése érdekében az alábbi főigazgatói utasítás tartalmazza a vízügyi igazgatási szervek  vagyonkezelői hozzájárulásának eljárási rendjét.

Vízjogi szakjogász képzés

Vizjogi szakjogasz

Pécsi Tudománegyetem - Vízjogi szakjogász szakirányú továbbképzési szak

2015. június havi hidrometeorológiai tájékoztató 2015. 07. 14.

Júniusban a szokásos csapadéknak csak a töredéke hullott le. Egyes szűk területeken azonban heves zivatarokból az átlagot megközelítő csapadék is leesett. A havi átlaghőmérséklet pedig néhány fokkal az átlag felett volt.

Elérhető a települési vízkár-elhárítási segédlet 2015. 07. 09.

segedlet-belyeg

Jelen  segédlet célja, hogy útmutatást adjon a települési vízkár-elhárítási terveket  készítő  tervezők  számára  a célszerű dokumentáció felépítésének kialakításában:  az elvárható tartalom megadásában, a szöveges leírásban, a
mellékletek, és segédletek elkészítésében.

Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések

A vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés 6 éves tervezési ciklusainak megfelelően 2015. év végéig szükséges a vízügyi ágazatnak az 1. vízgyűjtő-gazdálkodási tervek felülvizsgálatát elvégezni, melyek előkészítése során, 2014 novemberében készültek el a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések című dokumentumok (röviden: JVK-k).

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatlapjai letölthetőek

A vízügyi szervezeti átszervezés következtében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) feladatai közül a Belügyminisztérium (BM) szakmai irányítása alatt álló szervezeti egységeihez kerültek az alábbi vízügyi tárgyú OSAP adatgyűjtések az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Programról szóló 42/2014.(II.24.) Kormányrendelet 2014. február 22-i módosítása szerint.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

21
2015. július 21., kedd

Meghívó VGT fórumra 2015. 07. 21.

A “Kvassay Jenő terv elkészítése és a vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata” című KEOP-7.9.0/12-2013-0007 projekt keretében szervezi az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

21
2015. július 21., kedd

Meghívás ÁKK fórumra 2015. 07. 21.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság  a KEOP-2.5.0/B/09-12-2013-0001 projekt keretében fórumot szervez.

10
2015. augusztus 10., hétfő

Ingyenes nyári táborok középiskolásoknak az Eötvös József Főiskolán

EJFtabor411f-belyeg

Az Eötvös József Főiskola INGYENES nyári táborokat szervez KÖZÉPISKOLÁSOK számára augusztusban. A táborok célja, hogy megismertessék a pályaválasztás előtt álló diákokat a főiskola képzéseivel. A szakmai programok mellett élménydús szabadidős programok várják az érdeklődőket!

1
2015. július 1., szerda

Kajak és kenutúrák az Ős-Dráva Látogatóközpont szervezésében

kenu belyegkep

Az Ős-Dráva Látogatóközpont júliustól kenus és kajakos programokkal is várja a vendégeket. A különböző nehézségű és hosszúságú kenu- valamint kajaktúrák közül mindenki biztosan talál magának kedvére való lehetőséget.
Szeretettel várnak minden kedves természetbarátot!

Korábbi események