Előző
Következő

Érdekességek

DDVIZIG a II. H2O Foci Kupán

H2O Focikupa-belyeg

Az idei évben a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - kiegészülve a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság résztvevőjével - már másodszor mérettetik meg a labdarúgás területén. A H2O Foci Kupa április   26-án vasárnap került megrendezésre Budapesten a Fáy utcai Vasas Sportközpontban a Promo Sport Kft. szervezésében.

Dráva Múzeum

Dravamuzeum_belyeg

A Dráva Völgye Középiskola  "Minden ami víz..." címmel március 21-én nyitotta meg kiállítását a Dráva Múzeumban. A víz sokféle megjelenési és felhasználási formáját bemutató tárlat 2015. október 31-ig tekinthető meg.

A Természettudományi Múzeum áprilisi programajánlata

Janus Pannonius Muzeum-belyeg

Az alábbiakban a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya áprilisi családi programjairól olvashatnak.

Meghívó

Hermann Otto kiallitas

Tisztelettel meghívjuk a Herman Ottó öröksége cimű vándorkiállítas megnyitójára!

 

Korábbi érdekességek

Hírek

Horvátországi tanulmányút 2015. 05. 19.

Eszek-belyeg

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete tanulmányutat szervezett Eszékre és a Kopácsi rétre Horvátországba, 2015. május 14-én csütörtökön 8 30 -18 00 óra között. Az előre jelzett sárga riasztás ellenére az egész nap kellemes időben telt.

Befejezéséhez közeledik a „Dráva meder tisztítása” elnevezésű pályázat 2015. 05. 14.

A Drava medertisztitas IPA palyazat-belyeg

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság IPA pályázatának (Drava’s riverbed cleaning - HUHR/1101/1.1.2/0002) műszaki átadás-átvételi eljárására 2015. május 13-án Barcson került sor.

Vízrajzi mérőgyakorlat 2015. 05. 13.

merogyakorlat-belyeg

Az idén május 5-7. között került megrendezésre a már hagyományosnak mondható vízrajzi mérőgyakorlat. A házigazda szerepét ezúttal a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vállalta magára. 

Az önkormányzatok vízgazdálkodással összefüggő feladatai 2015. 05. 06.

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 4.§ (1) pontjában rögzíti a települési önkormányzatok vízgazdálkodással összefüggő feladatait, amelynek értelmében a település önkormányzatának dolga a helyi vízrendezés, ár- és belvízelvezetés és a települési vízkárelhárítás ellátása. (összefoglaló)

Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések

A vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés 6 éves tervezési ciklusainak megfelelően 2015. év végéig szükséges a vízügyi ágazatnak az 1. vízgyűjtő-gazdálkodási tervek felülvizsgálatát elvégezni, melyek előkészítése során, 2014 novemberében készültek el a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések című dokumentumok (röviden: JVK-k).

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatlapjai letölthetőek

A vízügyi szervezeti átszervezés következtében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) feladatai közül a Belügyminisztérium (BM) szakmai irányítása alatt álló szervezeti egységeihez kerültek az alábbi vízügyi tárgyú OSAP adatgyűjtések az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Programról szóló 42/2014.(II.24.) Kormányrendelet 2014. február 22-i módosítása szerint.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

18
2015. április 18., szombat

Föld Napja a DDVIZIG közreműködésével

foldnapja

A hagyományoknak megfelelően  idén is megrendezésre kerül  a Föld Napjához kötődő rendezvény április 18-án - szombaton - 10 és 15 óra között Pécsett a Tettyén, melynek házigazdája a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatósága. A programok középpontjában a környezettudatos életmód népszerűsítése áll, a „zöldköznapok” jegyében.

14
2015. április 14., kedd

A BMHT és DDVIZIG közös előadóülése

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete, és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közösen Előadóülést tart  „A Dráva Nagyvízi Mederkezelési Terve és a Belvizek” címmel 2015. április 14. kedd 14 00 órai kezdettel.

22
2015. március 22., vasárnap

GÁTŐRFUTÁS a Coca-Cola támogatásával!

Gátőrfutás logo

A futás március 22-i vasárnapon, délelőtt 10 órakor, egyszerre indul az ország 12 vízügyi igazgatósága által kijelölt, 12 különböző helyszínen.

 

 

Korábbi események