Előző
Következő

Érdekességek

A Duna vízminőségének javulása

tiszta_a_duna_2

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint nem csal a szemünk: a Duna vize tényleg sokkal jobb minőségű, mint korábban volt. Ezt több mérés is megerősíti. A javulás az EU-s szinten összehangolt vízpolitikának, a rendszerváltás után a szennyező ipar eltűnésének és a szennyvízhálózat modernizálásának, kiépítésének köszönhető.

Vízügyi összefogás, sikeres térképvásárlás

Egyéni kezdeményezésből indult páratlan összefogás eredményeképp sikerült megvásárolni Beszédes József: Kapos motsárjának terve c. térképét online aukció keretén belül.

 

Drávától a Balatonig kiadvány 2015. 2. szám

2015logo

Megjelent elektronikus formában a  Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Drávától a Balatonig hírközlő kiadványa.

Kopácsi-rét: paradicsomi delta Dél-Baranyában

kopacsi_ret_b

Ökoturizmusból jeles

Szlavóniában, a Duna és a Dráva összefolyásánál találjuk Európa egyik legnagyobb természetes vizes élőhelyét, a mocsarak, erdők és ártéri mezők alkotta Kopácsi-rétet. A gyakori áradások miatt ősállapotában fennmaradt, ma már szigorúan védett térség az Európa Amazonasának is nevezett Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum része.

Korábbi érdekességek

Hírek

Központban a duális képzés - nemzetközi konferencia

Igazgatóságunk, mint a duális képzésben résztvevő gyakorlati képzőhely vett részt a bajai Eötvös József Főiskola által szervezett nemzetközi konferencián.

A Határvízi Egyezmény Részes Feleinek 7. Ülése

Hatarvizi

Az ENSZ EGB (Egyesült Nemzetek Szervezete, Európai Gazdasági Bizottsága) határokat átlépő vízfolyások és nemzetközi tavak védelméről és használatáról szóló Egyezmény (Vízügyi Egyezmény) részes feleinek ülését, (továbbiakban: MOP7) Magyarország Belügyminisztériuma meghívására 2015. november 17-19 között Budapesten, a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg.

 

Belvízvédelmi készültség megszüntetése Balatonlellén 2015. 11. 13.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a 05.03 számú Balatonlellei (Dél-balatoni) belvízvédelmi szakaszon, a Balatonlellei és a Balatonőszödi szivattyútelepen 2015.11.13-án 18:00 órakor az I. fokú belvízvédelmi készültséget megszüntette.

2015 október havi hidrometerológiai tájékoztató 2015. 11. 11.

hidro

2015 októberének országos területi átlaghőmérséklete az átlag körül alakult (9,8C°), nem volt ez másképpen a Dél-Dunántúlon sem. Ellenben csapadékból ebben a hónapban nagyon kijutott a térségnek.

Őszi felülvizsgálat kiértékelő értekezlete 2015. 11. 10.

Oszi_felulvizsgalat1

Igazgatóságunk 2015. november 3.-án tartotta meg a 2015. évi "Őszi felülvizsgálat kiértékelő értekezlet" - ét.

Megszűnt a belvízvédelmi készültség 2015. 11. 03.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a 05.03 számú Balatonlellei (Dél-balatoni) belvízvédelmi szakaszon - a Szántódi szivattyútelepen - 2015.11.02-án 6:00 órától az I. fokú belvízvédelmi készültséget megszüntette.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

12
2015. szeptember 12., szombat

Víz nyomában túra 2015. 09. 12.

Ős-Dráva Látogatóközpont, Szaporca
A Dráva élővilága tanösvényen sétálva a résztvevők szakvezetés keretében ismerkedhetnek meg a Dráva és árterének különleges élővilágával. Bepillanthatnak a terület változatos és különleges élővilágába az erdőtől a part menti mocsaras területeken át a folyópartig. A résztvevők sok érdekességet tudhatnak meg a Dráva régi és jelenlegi vízrajzi helyzetéről. A Kisinci mellett található foglalkoztatónál igény esetén lehetőség nyílik közös szalonnasütésre, hozott alapanyagból.

25
2015. augusztus 25., kedd

Meghívó "Kvassay Jenő Terv 2015" fórumra 2015. 08. 25.

a „Kvassay Jenő Terv elkészítése és a vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata” elnevezésű,  KEOP-7.9.0/12-2013-0007 számú projekt keretében szervezi az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

25
2015. augusztus 25., kedd

Meghívó VGT2 részvízgyűjtő fórumra 2015. 08. 25.

A „Kvassay Jenő terv elkészítése és a vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata” című KEOP-7.9.0/12-2013-0007 projekt keretében szervezi az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

1
2015. július 1., szerda

Kajak és kenutúrák az Ős-Dráva Látogatóközpont szervezésében

kenu belyegkep

Az Ős-Dráva Látogatóközpont júliustól kenus és kajakos programokkal is várja a vendégeket. A különböző nehézségű és hosszúságú kenu- valamint kajaktúrák közül mindenki biztosan talál magának kedvére való lehetőséget.
Szeretettel várnak minden kedves természetbarátot!

Korábbi események