Előző
Következő

Érdekességek

Az első brit-magyar telefonkonferencia

CIMG8031b

A brit Környezetvédelemi és Mezőgazdasági ügyeket felügyelő Minisztérium a londoni Magyar Nagykövetség közvetítésével szervezete meg ezt a kommunikációs kapcsolatfelvételt, amelynek fő célja a vízügyi együttműködés lehetőségeinek keresése a két ország között.

DDVIZIG a II. H2O Foci Kupán

H2O Focikupa-belyeg

Az idei évben a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - kiegészülve a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság résztvevőjével - már másodszor mérettetik meg a labdarúgás területén. A H2O Foci Kupa április   26-án vasárnap került megrendezésre Budapesten a Fáy utcai Vasas Sportközpontban a Promo Sport Kft. szervezésében.

Dráva Múzeum

Dravamuzeum_belyeg

A Dráva Völgye Középiskola  "Minden ami víz..." címmel március 21-én nyitotta meg kiállítását a Dráva Múzeumban. A víz sokféle megjelenési és felhasználási formáját bemutató tárlat 2015. október 31-ig tekinthető meg.

Korábbi érdekességek

Hírek

Informatikus, programozó pályázat 2015. 06. 30.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság informatikai területre kollégát keres.

Jogász/jogi asszisztens pályázat 2015. 06. 30.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság  igazgatási és jogi területre jogi/jogi asszisztensi végzettséggel kollégát keres. Jelentkezési határidő július 9., önéletrajzokat a klein.judit@ddvizig,hu címre várjuk.

Felsőoktatási együttműködés a vízügyi ágazatért 2015. 06. 26.

EJT-belyeg

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is részt vett a bajai Eötvös József Főiskola által 2015. június 25-én szervezett találkozón, ahol a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0015 azonosítójú „Felsőoktatási együttműködés a vízügyi ágazatért” című, EU finanszírozású projekt keretében megvalósult eredményekről számoltak be az iskola munkatársai.

Lezárult hazánk egyik legnagyobb árvízvédelmi projektje 2015. 06. 24.

duna-projekt-belyeg

Ünnepélyes keretek között 2015. június 23-án megtörtént a teljes Duna projekt kivitelezési munkáinak lezárása a Sió-torkolati műnél. Az Európai Unió támogatásával több mint 28 milliárd forintból megvalósult beruházás hat megye 152 településének árvízvédelmi biztonságát növeli.

Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések

A vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés 6 éves tervezési ciklusainak megfelelően 2015. év végéig szükséges a vízügyi ágazatnak az 1. vízgyűjtő-gazdálkodási tervek felülvizsgálatát elvégezni, melyek előkészítése során, 2014 novemberében készültek el a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések című dokumentumok (röviden: JVK-k).

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatlapjai letölthetőek

A vízügyi szervezeti átszervezés következtében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) feladatai közül a Belügyminisztérium (BM) szakmai irányítása alatt álló szervezeti egységeihez kerültek az alábbi vízügyi tárgyú OSAP adatgyűjtések az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Programról szóló 42/2014.(II.24.) Kormányrendelet 2014. február 22-i módosítása szerint.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

17
2015. június 17., szerda

Meghívó Fórumokra

forum-belyeg

Magyarország második Vízgyűjtő-gazdálkodási terve „A Kvassay Jenő Terv elkészítése és a Vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata” című KEOP–7.9.0/12-2013-0007 projekt keretében  készül. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a következő fórumokat szervezi:

17
2015. június 17., szerda

Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnap

saek_vilagnap_emblema_stamp

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2015. június 17-én 10 órától tartja tanácstermében a Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi szakmai tanácskozását. Az idei világnap nemzetközileg meghatározott témája a fenntartható területgazdálkodás és élelmezés-biztonság.

Korábbi események